Acupunctuur Utrecht en Moxa Therapie

Acupunctuur Utrecht en Moxa Therapie

Behandeling

Acupunctuur Utrecht en Moxa Therapie

Acupunctuur en Moxa Therapie worden vaak in combinatie genoemd. Acumosatherapie Acupunctuur is een therapie waarbij stimulatie en reducering wordt gegeven op een of meerdere acupunctuurpunten. Door middel van manipulatie met verschillende type naalden wordt energie gestabiliseerd, met het doel ziekten te voorkomen en te genezen.

Meridianen

In de acupunctuur wordt gewerkt via meridianen. Meridianen zijn netwerken van banen waardoor onze energie (Qi), bloed en lichaamsvloeistoffen in het lichaam wordt verspreid. De qi, bloed en lichaamsvloeistoffen dienen altijd gelijkmatig te stromen en voldoende aanwezig te zijn. De meridianen maken contact met organen en voeden en bevochtigen elk deel van ons lichaam. Door verschillende oorzaken kunnen blokkades, overschotten of tekorten ontstaan met pijn, ongemak en ziektes als gevolg. In normale omstandigheden kan het lichaam een disbalans makkelijk terug in evenwicht brengen.

In een situatie van ziekte is het lichaam niet in staat om het evenwicht te herstellen. Acupunctuur kan daarbij helpen. Door het zetten van naalden, het gebruik van moxa, cupping en Gua Sha kan een acupuncturist verstoringen beïnvloeden en harmoniseren.

Energiebanen

De energie bevindt zich in de energiebanen, ook de meridianen genoemd. De meridianen en de desbetreffende punten liggen aan de oppervlakte van het lichaam.Door manipulatie met de naalden probeert de arts de uit balans geraakte verhouding van de functie van de organen weer in balans te brengen.

Moxa Thearapie

Moxa therapie is een techniek waarbij een staafje van het kruid Arteisia tot ontbranding wordt gebracht op de punten om ook de energie in balans te brengen in het lichaam.

Acupunctuur Moxa Moxa is gemaakt van de kruid bijvoet ofwel artemisa. Wanneer je moxa brand komt er warmte vrij die dezelfde trillingsfrequentie heeft als het lichaam. Door moxa in de buurt van een acupunctuurpunt te branden kun je energie aan het lichaam toevoegen en de lichaamsenergie opwarmen.

Moxalamp voor moxatherapie

Het is ook mogelijk de moxa op een naald te zetten of met een speciale moxa lamp te werken. Moxa is onder andere aan te bevelen bij chronische pijnen, slapte van het weefsel, gebrekkige energie in het lichaam en slapeloosheid. Ook littekens kunnen goed met moxa behandeld worden. Moxa is effectief bij koude en vochtige weersomstandigheden.

Hier leest u meer over acupunctuur