Vergoedingen acupunctuur Utrecht

Vergoedingen acupunctuur Utrecht

RBCZ

Vergoedingen acupunctuur Utrecht

De meeste zorgverzekeraars vergoeden acupunctuur geheel of gedeeltelijk. Dit gebeurt vanuit de aanvullende verzekering. Tip: Bekijk goed de voorwaarden van uw verzekering. De meest gestelde voorwaarde is aansluiting bij een erkende beroepsvereniging. Dokter Ye is aansloten bij diverse beroepsverenigingen.

Vergoedingen en aangesloten beroepsverenigingen

Dokter Ye is onder andere aangesloten bij de beroepsverenigingen Zhong en VNT.

Zhong is de Nederlandse vereniging voor Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG). Het is sinds 1993 de beroepsvereniging voor therapeuten met een afgeronde HBO-opleiding op het gebied van TCG. Daarnaast zet Zhong zich in voor de erkenning van de traditionele Chinese geneeswijzen. Tot nu toe vallen die bij zorgverzekeraars onder de alternatieve geneeskunde.

De Vereniging van Natuurgeneeskundig Therapeuten, de VNT, is een beroepsvereniging die kwaliteit en vertrouwen belangrijk vindt. Het is een vereniging waar therapeuten met meer dan 25 verschillende werkvormen zich thuis voelen. Wat deze werkvormen verbindt is dat de VNT-therapeut leeft en handelt vanuit een fundamenteel vertrouwen in het zelfhelend vermogen van de mens. Dit is de natuurgeneeskundige basis waarop een VNT therapeut cliënten steunt in hun ontwikkeling en heelwording.

Vanuit deze grondhouding biedt de VNT ondersteuning aan therapeuten, en is zij een kwaliteitskeurmerk voor cliënten en zorgverzekeraars. Meer dan 40 zorgverzekeraars vergoeden geheel of gedeeltelijk door VNT therapeuten gegeven consulten.

Eigen risico geldt niet voor vergoeding acupunctuur

Het verplichte eigen risico van je zorgverzekering geldt niet voor de zorg die wordt vergoed uit de aanvullende verzekering, zoals acupunctuur. Bel altijd even met uw zorgverzekeraar om vast te stellen hoe hoog uw eigen risico is.

Vergoedingen Acupunctuur Dokter Ye

Kijk hieronder op de lijst voor de actuele vergoedingen.

Klik hier voor de actuele vergoedingen lijst